Et godt liv med hunden

Når du først velger å skaffe deg hund må du være forberedt på arbeidet. Som valp må den trenes til å blu stueren og lære grunnleggende lydighet. Etterhvert som hunden blir eldre, kreves det mer av både deg og hunden. For at dere begge skal ha et godt liv sammen er det viktig med balanse.

Velg hunden som passer deg

Å gå turer er en viktig del av hundeholdet. Hvor mange turer du må ut på, og hvor lange de må være, avhenger av hvilken hund du har. Derfor er det spesielt viktig å være bevist på hundens behover før du skaffer deg hund. Lever du et aktivt liv, er mye ute i skog og mark, og bor kanskje på et småbruk vil en aktiv hund passe inn.

Bor du derimot i en liten leilighet i byen og jobber mye, kan du ikke ha en hund som krever mye plass og mosjon. En mindre hund som elsker å ligge på sofaen mens du vil lære mer om strategi knyttet til pokerspill er da perfekt. Du får dyrket dine interesser samtidig som du har hyggelig selskap i hunden. Når du trenger et avbrekk er hunden klar for en hyggelig gåtur sammen med deg.