Om hundeveddeløp

Mennesker elsker å vedde. Det spiller ingen rolle hva man vedder om, så lenge det er spennende, fartsfylt og umulig å gjette riktig hver gang.Veddeløp for hunder er veldig spesielt å titte på. En gjeng med flotte, veldresserte hunder blir plassert i startbokser, likt hester blir i travløp, men her finnes ingen rytter. Så fort startsignalet høres, åpnes båsene og en lokkehare stikker av forbi hundene. Sistnevnte starter et vanvittig sprang som ofte ender opp i et mylder av hundepels og sand.Hundenes instinkt blir satt på prøve og eieren av den raskeste hunden blir straks kontaktet av utallige jaktlag som ønsker lignende hunder til sine turer i skogen på utkikk etter harer og ryper.

Fra USA

Sporten kommer opprinnelig fra USA, der den ble populær som et alternativ til den ulovlige gamblingen som Al Capone tjente stort på. Her i landet har sporten ikke helt tatt av som den har i for eksempel Storbritannia og Irland. Det kan skyldes hundeveddeløpenes bakside. Hvert år avlives tusenvis av hunder som ikke lenger er raske nok til å delta i veddeløp. Utallige organisasjoner har klagd på denne behandlingen, men når sporten har blitt en såpass stor industri er det ikke mye man får gjort.

Greyhound er den mest populære hunderasen i hundeveddeløp. Selv om greyhound regnes for å være en engelsk hunderase, stammer denne sprinteren egentlig fra oldtidens Egypt, der flere faraoer forelsket seg i de smale, raske hundene med høy intelligens.