Slik kommuniserer hunden din med deg

dog-humanHar du lagt merke til at du alltid vet når hunden ønsker å gå ut? Eller når han er sulten? Eller når han er sint på deg eller andre? Du vet dette fordi hunden er allerede snakker til deg!Hunder er instinktivt flinke til å bruke kroppen sin og alle har et ansiktsuttrykk til å kommunisere med. Hunder lærer raskt et stort repertoar av ulike uttrykk, som de ser at vi mennesker responderer på. Dette kan være alt fra å gå tur til å si at den er tørst eller sulten.

Vær tydelig med hunden

Skal man lære å kommunisere med hunden, må man være tålmodig, men også tydelig. Ved hjelp av tydelig kommunikasjon vil hunden lære seg hva du vil at den skal gjøre, om du er fornøyd, eller hvis du misliker hundens oppførsel.

Forstår hunden språket ditt?

Mange mennesker føler at hundene deres forstår norsk og at de kan forklare til hunden som om det var et lite barn. I dette tilfellet har vi påført hunden en menneskelig egenskap. Det som i praksis skjer, er at hunden din responderer på tonefall og ditt kroppsspråk og etter hvert forstår hva du ønsker når du uttrykker deg slik du gjør.